Publicacions / 150

Quant a arquia / publicaciones

L'activitat editorial de la Fundació Arquia es va iniciar el 1997 i es concentra en tres col·leccions: arquia/tesis, arquia/temas i arquia/la cimbra orientades a la publicació de treballs d'investigació, anàlisi i teoria de l'arquitectura. De totes les seves edicions, la Fundació lliura gratuïtament exemplars a les biblioteques dels col·legis, escoles espanyoles d'arquitectura i institucions.


Notícies arquia / publicaciones

Novedad editorial: Colección la cimbra en EDICIÓN BILINGÜE (es/pt) con Rafael Moneo

21 MAYO 2019 / PUBLICACIONS

La Fundación arquia, dentro de su objectivo de mayor difusión y proyección internacional de sus publicaciones y la cultura arquitectónica, ha revisado el diseño de la colección la cimbra, pensamiento y crítica arquitectónica, y presenta la edición bilingüe (español/portugués) Consideraciones sobre la obra de Rafael Moneo, Consideções sobre la obra de Rafael Moneo (edición a cargo de Francisco González de Canales).

ARXIU CODERCH. Signatura del conveni

05 JULIO 2017 / PUBLICACIONS

El passat dilluns 19 de juny de 2017 va tenir lloc la signatura del conveni per a la catalogació i digitalització de l'Arxiu Coderch entre Ana Coderch, representant dels hereus del llegat de l'arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat i el director de la Fundació Arquia.

“DESPLAÇAMENTS”. Catàleg i diari de la X Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme

28 OCTUBRE 2016 / PUBLICACIONS

Publicació del catàleg i diari de l'exposició “DESPLAÇAMENTS”, X Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme, São Paulo (Brasil); inauguració del 10 al 12 d'octubre de 2016.

Comissaris: Ángela García de Paredes, Ignacio García Pedrosa.
Edició: Ministeri de Foment, Fundació Arquia, 2016.

“ALTERNATIVA/ES”. Catàleg i diari de la XIII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme

18 JULIO 2016 / PUBLICACIONS

Publicació del catàleg i diari de l'exposició “ALTERNATIVES”, XIII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme, capella del palau de Carles V, conjunt monumental de l'Alhambra i el Generalife, Granada. Inauguració: 19 de juliol de 2016. Oberta fins al 12 d'octubre de 2016.

Comissaris: Begoña Díaz-Urgorri, Juan Domingo Santos, Carmen Moreno Álvarez.
Edició: Ministeri de Foment, Fundació Arquia, 2016.

“UNFINISHED”, catàleg i diari de l'exposició del Pavelló d'Espanya, Biennal d'Arquitectura 2016.

27 MAYO 2016 / PUBLICACIONS

Publicació del catàleg i del diari de l'exposició “UNFINISHED” del Pavelló d'Espanya de la Biennal de Venècia, Biennal d'Arquitectura 2016, "Reporting form the Front", 28.5-27.11.2016
Lleó d'Or a l'exposició, 2016.

Comissaris: Iñaqui Carnicero, Carlos Quintáns.
Edició: Ministeri de Foment, AC/E cultural, Fundació Arquia, 2016.

Els fotògrafs de l'arquitectura moderna

18 MARZO 2016 / PUBLICACIONS

“Fotografía y arquitectura moderna: contextos, protagonistas y relatos desde España” és una publicació que tracta d'establir un primer mapa crític, teòric, documental i historiogràfic sobre el protagonisme de la imatge en la construcció de la modernitat espanyola, a través de la mirada dels fotògrafs, sense els quals l'arquitectura moderna a Espanya no hauria pogut forjar la seva naturalesa i identitat, que s'han transmès imatge a imatge des dels mestres fins als nostres dies.

Presentació de la nova col·lecció arquia/contextos a Barcelona

04 DICIEMBRE 2015 / PUBLICACIONS

Presentació de la col·lecció el proper 21 de desembre a les 19 h a la llibreria Alibri de Barcelona.

arquia/temas 38, ‘Siza X Siza’

22 SEPTIEMBRE 2015 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per vendre l'exemplar arquia/temas 38 SIZAxSIZA de Juan Rodríguez i Carlos Seoane.

arquia/tesis 39. Tras el viaje de Oriente Charles-Édouard Jeanneret - Le Corbusier, de Ricardo Daza

10 MARZO 2015 / PUBLICACIONS

Ja disponible a la venda el nou exemplar arquia/tesis 39. Tras el viaje de Oriente Charles-Édouard Jeanneret - Le Corbusier, de Ricardo Daza.

arquia/temas 36. Las variaciones de la identidad. Ensayo sobre el tipo en arquitectura, de Carlos Martí Arís

21 NOVIEMBRE 2014 / PUBLICACIONS

Ja disponible a la venda el nou exemplar arquia/temas 36. Las variaciones de la identidad. Ensayo sobre el tipo en arquitectura, de Carlos Martí Arís 

Catàleg arquia/próxima 2014: Fora

18 NOVIEMBRE 2014 / PUBLICACIONS

Ja està disponible al web de la Fundació Arquia, per a usuaris verificats o acreditats, la visualització en PDF del Catàleg arquia/próxima 2014: FORA

arquia/periodico IX BIAU Noves Geografies. Contextos iberoamericans

18 NOVIEMBRE 2014 / PUBLICACIONS

Ja està disponible al web de la Fundació Arquia, per a usuaris verificats o acreditats, la descàrrega en PDF del diari de la IX BIAU Noves Geografies. Contextos iberoamericans.

La Fundació Arquia rep el Premi FIERA 2014 a l'ETSAUN

17 NOVIEMBRE 2014 / PUBLICACIONS

La Fundació Arquia va rebre el Premi FIERA 2014, reconeixement a aquelles persones, institucions o iniciatives rellevants en la difusió de l'arquitectura, en el marc de la celebració de la Fira Internacional d'Editorials i Revistes d'Arquitectura que s'ha dut a terme a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Navarra. 

Nova col·lecció e-temas

24 JULIO 2014 / PUBLICACIONS

La Fundació Arquia inicia la nova col·lecció arquia/e-temas destinada a estudiants d'arquitectura i arquitectes que tenen interès a ampliar els seus coneixements, i que ofereix una sèrie de textos professionals de caràcter pràctic en el camp de l'arquitectura i de l'urbanisme. 

Nova col·lecció arquia/periódicos

02 JULIO 2014 / PUBLICACIONS

Accediu i consulteu la nova col·lecció arquia/periódicos, editada per la Fundació Arquia. Recull els diferents arquia/periódicos realitzats en les activitats i col·laboracions de la Fundació.

Descàrrega gratuïta d'arquia/tesis 17: La caja mágica. Cuerpo y escena de Fernando Quesada

07 MAYO 2014 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per als usuaris acreditats al web de la Fundació la descàrrega i visualització en PDF gratuïtes de la publicació arquia/tesis 17: La caja mágica. Cuerpo y escena de Fernando Quesada.

Nou catàleg de la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. Inflexión / Turning Point

12 FEBRERO 2014 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per als usuaris registrats al web de la Fundació la visualització en PDF del catàleg de la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. "Inflexión/Turning Point", editat per la Fundació, resultat de la col·laboració amb el Ministeri de Foment en la realització de la XII BEAU.

arquia/tesis 38 La tradición innovada. Escritos sobre regresión y modernidad, de Juan Domingo Santos

22 ENERO 2014 / PUBLICACIONS

Ja està a la venda arquia/tesis 38 La tradición innovada. Escritos sobre regresión y modernidad, de Juan Domingo Santos.


Descàrrega gratuïta: arquia/tesis 11 'La arquitectura de Gunnar Asplud', de Manuel López-Peláez

07 OCTUBRE 2013 / PUBLICACIONS

La Fundació segueix recuperant les publicacions de la col·lecció arquia/tesis descatalogades per baixar en PDF.

Ja està disponible per als usuaris registrats al web de la Fundació la descàrrega i visualització gratuïtes en PDF de la publicació arquia/tesis 11 La arquitectura de Gunnar Asplund, de José Manuel López-Peláez.

Descàrrega gratuïta d'arquia/tesis 21 'Arquitecturas excavadas', de Mario Algarín Comino

03 JULIO 2013 / PUBLICACIONS

La Fundació segueix recuperant les publicacions de la col·lecció arquia/tesis descatalogades per descarregar-les en PDF. Posem a la disposició dels usuaris registrats al web de la Fundació, la descàrrega i visualització gratuïtes en PDF de la publicació arquia/tesis 21 'Arquitecturas excavadas', de Mario Algarín Comino.

Premis FAD 2013: arquia/tesis 36 'El plan Poché', Premi FAD 2013 de Pensament i Crítica, i la cimbra 10 'La arquitectura como arte impuro', finalista.

03 JUNIO 2013 / PUBLICACIONS

El jurat ha decidit concedir el Premi FAD 2013 de Pensament i Crítica a la publicació 'Plan Poché', de Raúl Castellanos Gómez, de la col·lecció arquia/tesis, juntament amb dues publicacions més i ha atorgat la condició de finalista a la publicació 'La arquitectura como arte impuro', de Antón Capitel, de la col·lecció 'la cimbra', juntament amb quatre obres més. Ambdues publicacions estan editades per la Fundació Caixa d'Arquitectes.

Descàrrega gratuïta arquia/tesis núm. 14: 'Cornelis van Eesteren. La experiencia de Amsterdam’, de Julián Galindo González

08 MAYO 2013 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per als usuaris registrats al web de la Fundació, la descàrrega i visualització gratuïtes en PDF de la publicació arquia/tesis nº14 ‘Cornelis van Eesteren. La experiencia de Amsterdamde Julián Galindo González, editat per la Fundació l'any 2003.

Oportunidad!! Selección de Libros de la Fundación Caja de Arquitectos a 5€. (Hasta 30 de Abril de 2013) CONSULTA AQUÍ LOS LIBROS QUE SE HAN AGOTADO!

15 ABRIL 2013 / PUBLICACIONS

AGOTADOS: 'La Caja Mágica. Cuerpo y escena' de Federico Quesada, 'Rafael Aburto, arquitecto' de Iñaki Bergera, 'Arquitectura del Sur de Marruecos' de Vicent Soriano Alfaro.

Consigue una selección de publicaciones de la Fundación Caja de Arquitectos a 5€ hasta agotar existencias.

Hasta el 30 de abril de 2013. OFERTA FINALIZADA.

arquia/tesis 37 UTOPÍAS DOMÉSTICAS. La casa del Futuro de Alison y Peter Smithson, de Nieves Fernández Villalobos

27 MARZO 2013 / PUBLICACIONS

Surt a la venda arquia/tesis 37 UTOPÍAS DOMÉSTICAS. La casa del Futuro de Alison y Peter Smithson, de Nieves Fernández Villalobos.

Descàrrega gratuïta d'arquia/tesis 15 “El árbol, el camino, el estanque, ante la casa”, de Luis Martinez Santa-María

26 MARZO 2013 / PUBLICACIONS

Ja està disponible, per als usuaris FQ, la descàrrega gratuïta en PDF de la publicació 15 “El árbol, el camino, el estanque, ante la casa”, de Luis Martinez Santa-María.

OFERTA Libros Fundación Caja de Arquitectos. PRORROGADO HASTA EL 14 DE DICIEMBRE de 2012

16 NOVIEMBRE 2012 / PUBLICACIONS

Durante 2 únicas semanas, del 26 de noviembre al 9 de diciembre, ambos incluidos, puedes conseguir libros de la Fundación Caja de Arquitectos a 5€, 10€ y 15€.

PRORROGADO HASTA EL 14 DE DICIEMBRE de 2012

Descàrrega gratuïta de SPAINLAB Spanish Pavilion. La Biennale de Venezia 2012

27 AGOSTO 2012 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per als usuaris FQ la descàrrega gratuïta en PDF de la publicació SPAINLAB Spanish Pavilion. 13th International Architecture Exhibition. La Biennale de Venezia 2012

Descàrrega gratuïta d'arquia/tesis 9 'El orden frágil de la arquitectura', de Joaquim Español

19 JUNIO 2012 / PUBLICACIONS

Ja està disponible per als usuaris FQ la descàrrega gratuïta en PDF de la publicació arquia/tesis 9 'El orden frágil de la arquitectura', de Joaquim Español.

Descàrrega gratuïta d'arquia/tesis 10 'Apuntes de viaje al interior del tiempo', de Luis M. Mansilla

07 MARZO 2012 / FUNDACIÓ

Ja està disponible per als usuaris FQ la descàrrega gratuïta en PDF de la publicació arquia/tesis 10 "Apuntes de viaje al interior del tiempo" de Luis M. Mansilla

LUIS MORENO MANSILLA

23 FEBRERO 2012 / FUNDACIÓ

Amb motiu de la mort de Luis Moreno Mansilla, el Patronat de la Fundació Caixa d'Arquitectes vol expressar el seu condol als familiars i els amics.

[+] Segueix llegint

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'Enric Miralles, 1972-2000' - Dimarts 21 de febrer a les 19.30 h

20 FEBRERO 2012 / FUNDACIÓ

Participaran a l'acte els arquitectes Luis Moreno Mansilla, Emilio Tuñón Álvarez, Josep Maria Rovira i el periodista Llàtzer Moix.

Dimarts 21 de febrer a les 19:30 h

Sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Plaça Nova, 5. 08002 Barcelona

http://fundacion.arquia.es/es/publicaciones/Colecciones/DetallePublicacion/88?coleccion=2

Arquia/temas 34:"Introducción al urbanismo"

03 ENERO 2012 / PUBLICACIONS

Surt a la venda el número 34 de la col·lecció arquia/temas 'Introducción al urbanismo. La evolución de las ciudades: la lección de la Antigüedad', Marcel Poëte. Per a Marcel Poëte (1866-1950), la urbanística és alhora ciència i art, que empra, juntament amb dades estadístiques, coneixements arxivístics variats per a la ciutat antiga i molts altres documents per a la ciutat moderna, en una tasca en la qual és necessari recórrer a cròniques, vistes, històries locals, descripcions i fins i tot obres literàries per tal d'assolir el coneixement de l'organisme urbà per intervenir-hi. L'apreciació que les exigències de l'home no són materials i l'existència de la ciutat antiga com a categoria...

mi área privada